Mult succes candidaţilor care vor participa la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii şi admitere în magistratură

Știu că aveți mari speranțe și visați la o lume mai bună. Dreptatea și libertatea vă răsună ca un ecou în mintea voastră. Vă doriți să aveți o contribuție importantă în procesul de înfăptuire a dreptății, iar acum este momentul să vă fie testate cunoștințele.

Mulți dintre voi ați văzut nedreptate în jurul vostru și vă propuneți să contribuiți la schimbarea mentalităților. Ați văzut multă corupție, manipulare și minciună. Vă gândiți că veți deveni magistrați integri și profesioniști, care vor apăra cu demnitate drepturile și libertățile tuturor persoanelor.

Fiţi determinați și curajoși, dar și dispuși să sacrificați din timpul vostru pentru a apăra valorile în care credeți. În ciuda tuturor presiunilor și a influențelor care vor veni, fiţi pregătiţi să apăraţi cu demnitate valorile statului de drept și ale independenței justiției. Exigența are un rol determinant în devenirea voastră și în șlefuirea caracterului. Curajul este unul dintre cele mai importante elemente ale caracterului pentru că el pune în acțiune toate valorile în care credeți. Să nu ascultați de glasul primului impuls și să nu fiți influențați de prejudecăți. Mergeți pe calea dreaptă a echilibrului și responsabilității. Integritatea, munca asiduă și motivația de a atinge excelența vă vor ajuta să înfăptuiți dreptatea pe care o visați.

Dar dreptatea nu este numai un principiu juridic și moral. Dreptatea nu are legătură doar cu pregătirea profesională. Ține și de modul în care este construită persoana voastră. Are în vedere și modul în care înțelegeți că trebuie să vă raportați la ceilalți. Vă cere ca persoana voastră să fie construită pe valorile integrității. Să fiți oameni verticali! Oameni de caracter! Aceste valori sunt esențiale pentru că le purtați cu voi oriunde v-ați duce și orice ați face. Nu are legătură cu clamarea unor principii. Vă cere ca aceste principii să devină un mod de viață. Vă obligă să vă raportați la ceilalți cu umanitate, empatie și echilibru, pentru a lua decizia cea mai bună; să nu urmăriți propriile interese și confortul personal.

Aceste valori și o astfel de atitudine vă ajută să aveți o conștiință liberă în lupta pentru triumful dreptății și al libertății, indiferent de vremurile care vor veni, în care vă veți desfășura activitatea.

Mult succes și Doamne ajută!

Judecător Alin Bodnar, Judecătoria Sectorului 3 București

No related posts.

Leave a comment


4 + = eleven