Apel la contribuții: Conferinţa internațională Procedura trimiterii preliminare. Principii de drept al Uniunii Europene şi experienţe ale sistemului român de drept, ediția a II-a, 14 iunie 2018

APEL LA CONTRIBUȚII

 

Centrul de Studii de Drept European (CSDE) al Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române

 

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România

 

Asociaţia Română de Drept şi Afaceri Europene (ARDAE)

Organizează în seria

„IADUER – interpretarea si aplicarea dreptului Uniunii Europene în România”

 

 

Conferinţa internațională

Procedura trimiterii preliminare. Principii de drept al Uniunii Europene şi experienţe ale sistemului român de drept, ediția a II-a

Reprezentanța Comisiei Europene în România, 14 iunie 2018

După mai bine de zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană trimiterile preliminare prezintă interes pentru justițiabili, instanțe și avocați, dar și pentru ceilalți practicieni. Instanțele din România au formulat peste 140 de trimiteri preliminare în domenii diverse, cum ar fi  interpretarea principiilor dreptului Uniunii Europene, taxe, protecția datelor, achiziții publice, dreptul muncii și securității sociale, clauze abuzive, mediu.

iaduer.ro și-a îndeplinit menierea de a informa cu privire la trimiterile formulate și soluțile Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Conferința oferă un prilej de analiză și dezbatere publică a rolului trimiterilor preliminare în societatea românească, în special în soluționarea litigiilor în care se interpretează și aplică dreptul Uniunii Europene.

Condiţii de înscriere

Persoanele care vor să participe cu o lucrare în cadrul conferinţei trebuie să trimită titlul şi un rezumat extins (de 2-3 pagini) până la data de 3 mai 2018. Lucrările acceptate trebuie prezentate în forma integrală până la 24 mai 2018. Lucrările vor fi publicate în Revista română de drept european (Wolters Kluwer). Lucrările trebuie să fie bine scrise, nu sunt condiţii privind numărul paginilor sau forma de citare [Cerinţe minime de tehnoredactare: word, cu caractere de 12, la un rând, font Times New Roman; dimensiunile paginii: 17,5 cm. lăţime şi 25 cm. înălţime; marginile paginii – sus, jos, stânga, dreapta – 2 cm].

Participarea la conferință

Detalii privind înscrierea participanților vor fi oferite după 15 mai.

Locul și agenda conferinței

 Locul conferinței: Reprezentanța Comisiei Europene în România, Sala Nicolae Titulescu, et. 1 (Str. Vasile Lascăr, nr. 31).

 Agenda conferinței va fi anunțată în timp util pe site-ul iaduer.ro și csde.ro

         

Informații și detalii

Lucrările conferintei se vor desfășura în limbile engleză și română, fără  traducere.

Detalii sunt publicate pe iaduer.ro și csde.ro precum și la adresele de e-mail mihai.sandru@csde.ro sau ardae2007@gmail.com

Vă mulţumim pentru retrimiterea acestei invitaţii către toate persoanele interesate.

No related posts.

Lasă un comentariu


6 − = four