Date tehnice privind Asociația Forumul Judecătorilor din România

Asociația Forumul Judecătorilor din România (cod fiscal 22194633, cont bancar deschis la Raiffeisen Bank – Sucursala Slatina – RO29 RZBR 0000 0600 0944 3500) este o persoană juridică de drept privat, independentă, nonprofit, neguvernamentală și apolitică, asociație profesională a judecătorilor, care își propune să contribuie la progresul societății prin acțiuni ce au drept scop realizarea unei justiții independente, imparțiale și performante, afirmarea și apărarea independenței justiției față de celelalte puteri ale statului, precum și prin inițierea, organizarea, sprijinirea, coordonarea și realizarea de proiecte privind îmbunătățirea, modernizarea și reformarea sistemului de administrare a justiției.

Personalitatea juridică a asociației a fost constatată prin încheierea nr. 671/08.06.2007 pronunţată de Judecătoria Slatina. Prin încheierea nr.220 din 22 ianuarie 2010 a Judecătoriei Slatina, irevocabilă, respectiv prin încheierea  nr.2077 din 27 aprilie 2018 a aceleiaşi instanțe, definitivă, au fost aduse modificări statutului Asociației, disponibil în forma actualizată la pagina web http://www.forumuljudecatorilor.ro/wp-content/uploads/Statutul-FJR.pdf. Judecătoria Slatina a efectuat replicarea înscrierii către Registrul Național ținut de Ministerul Justiției.

Asociația Forumul Judecătorilor din România editează, din anul 2009, Revista Forumul Judecătorilor, având ca scop promovarea valorilor legate de profesia de judecător, a ideilor şi opiniilor privind starea justiţiei şi reforma sistemului judiciar, a studiilor juridice bazate pe experienţa acumulată în activitatea desfăşurată. Editura Universitară a fost partenerul editorial al Asociaţiei Forumul Judecătorilor din România în realizarea revistei, aceasta fiind cotată în mai multe baze de date internaţionale. Articolele publicate în Revista Forumul Judecătorilor sunt citate nu numai în revistele şi studiile juridice din România, dar şi în numeroase reviste internaţionale, în teze de doctorat, volume, rapoarte şi lucrări ştiinţifice publicate în Statele Unite ale Americii, Africa de Sud, Brazilia sau diverse state din Europa. Spre exemplu, Yale Human Rights and Development Journal Volume 18 Issue 1/2017, East European Politics, Athens Journal of Law October 2015, Durham University, Raportul de activitate al Consiliului Superior al Magistraturii din Franţa (2012), studii ale Consiliului Europei, volume din Germania, Franţa, Italia sau Marea Britanie, studii şi dizertaţii publicate în SUABraziliaGermaniaLituania, Olanda sau Ungaria preiau argumente din articolele găzduite de Revista Forumul Judecătorilor.

Site-ul revistei, www.forumuljudecatorilor.ro, găzduieşte o parte din articolele publicate, precum şi noutăţi, invitaţii la evenimente ştiinţifice şi apariţii editoriale recente.

Similar oricărei entități profesioniste, Asociația Forumul Judecătorilor din România dispune și de grupuri de discuții yahoo, gmail, FB, care cuprind mii de judecători și procurori din România.

În fine, fiind consecventă principiilor sale, Asociația Forumul Judecătorilor din România nu inițiază și, prin urmare, nici nu dezvoltă dialoguri individuale cu persoane fizice având calitatea de inculpat sau condamnat penal.

 

No related posts.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− two = 2

Publicatie semestriala a Editurii Universitare (acreditata CNCS)

  • SSRN

Parteneri

  • 1. Editura Universitară
  • 2. Centrul de Studii de Drept European
  • 3. JurisClasor CEDO
  • 4. Centrul de Resurse Juridice din Moldova

Newsletter

E-mail:

Subscribe
Unsubscribe

Accesări (pagini citite)