APEL CĂTRE TOATE CATEGORIILE PROFESIONALE DIN SISTEMUL JUDICIAR

Dragi colegi,

Nu de mult timp au reușit să ajungă în România o parte dintre cei care, ca și noi, sperau să trăiască liberi într-un stat de drept, alături de familiile lor, să continue să își slujească profesia și să contribuie la renașterea unei societăți demne. Speranțele acestea le-au fost pe neașteptate risipite, iar singura scăpare pentru a supraviețui a fost să-și părăsească țara. Au făcut-o în grabă, renunțând la tot ce au agonisit, păstrându-și însă convingerea că nu ar fi putut renunța la valorile în care credeau și nu ar fi putut accepta niciun compromis. Este vorba de colegii noștri din Afganistan, care au izbutit să evadeze dintr-o lume schimbată peste noapte, nesigură și ostilă. Le-au venit în ajutor autoritățile române și Asociația Forumul Judecătorilor din România, care au ținut legătura permanent cu aceștia. Pentru a înțelege curajul, disperarea și nevoile colegilor din Afganistan, puteți accesa linkurile de mai jos:

Doua judecatoare de la Curtea Suprema au fost impuscate mortal, in Afganistan (ziare.com)

            INTERVIU Judecătoare din Afganistan: Pentru talibani, a fi judecător al statului e un motiv suficient să fii ucis / Nu mă îndoiesc că judecătorii, în special femeile, vor fi executați – Esential – HotNews.ro

            Judecătoare afgană: Femeile judecător vor fi executate fără un proces. Nu ne simţim în siguranţă. Singura soluţie e să emigrăm | adevarul.ro

            Afghanistan : la communauté judiciaire se mobilise en France – Le Point

            Portugal: Top judge concerned about future of female colleagues in Afghanistan – EURACTIV.com

            Hunted by the men they jailed, Afghanistan’s women judges seek escape | Reuters

În prezent, șapte familii ale unor membri ai sistemului judiciar afgan care se aflau în pericol din cauza activităților desfășurate (v. Ministerul de Externe informează că 61 de cetățeni afgani, colaboratori ai trupelor române, au fost evacuați din Afganistan. Aceștia sunt studenți cu burse în România, jurnaliști, activiști pentru drepturile omului, magistrați și membri de familie ai acestora. – Biziday) se află în centrele de primire ale statului român și au nevoie de sprijin. Colegii din Galați, Brăila și Focșani, s-au mobilizat exemplar și au sărit în ajutor. Alți colegi au contribuit virând, după putință, în contul în lei deschis de Asociația Inițiativa pentru Justiție la Banca Comercială Română: RO52RNCB0203162579230005.

Vă adresăm rugămintea să nu renunțați la colegii noștri din Afganistan, să ajutați în continuare cu tot ce puteți, inclusiv virând în contul deschis special pentru susținerea lor, să nu îi lăsăm să își piardă nădejdea. Vor avea nevoie de hrană, îmbrăcăminte, slujbe și locuințe, însă, dincolo de toate acestea, de dovezile noastre de solidaritate.

Vă mulțumim!

 

Asociația Forumul Judecătorilor din România

No related posts.

Lasă un comentariu


6 − = two