Cooperarea judiciara in materie civila si comerciala in Uniunea Europeana, Editura C.H. Beck, București, 2014

Dragoş Călin, judecător, Curtea de Apel Bucureşti
Roxana-Maria Călin, judecător, Tribunalul Bucureşti
Alina Ciolofan, judecător, Curtea de Apel Craiova
Irina Cioponea, judecător, Tribunalul Prahova
Paula-Andrada Coţovanu, judecător, inspector judiciar, Inspecţia Judiciară
Nina-Paraschiva Gogescu, judecător, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti
Anamaria Groza, judecător, Judecătoria Strehaia
Andrei Iacuba, judecător, Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov
Sanda Elena Lungu, judecător, Curtea de Apel Craiova
Lucia Zaharia, judecător, Curtea de Apel Bucureşti
Dorina Zeca, judecător, Curtea de Apel Bucureşti

Volumul „Cooperarea judiciară în materie civilă și comercială în Uniunea Europeană. Regulamente adnotate” reprezintă o premieră pentru literatura juridică din România.

Realizată de un grup de judecători entuziaști, specializați în materie în țară sau în străinătate, deopotrivă formatori ai Institutului Național al Magistraturii, ai Școlii Naționale de Grefieri, cadre didactice universitare sau membri ai Reţelei judiciare române în materie civilă şi comercială, lucrarea adnotează jurisprudențial și/sau doctrinar cele mai relevante regulamente adoptate în cadrul Uniunii Europene, aplicabile direct și în România, începând cu 1 ianuarie 2007, în raporturile cu aproape toate statele membre ale Uniunii Europene, vizând libera circulaţie a hotărârilor judecătoreşti în materie civilă şi comercială, dar și a dreptului familiei, furnizarea de acte judiciare şi extrajudiciare, obținerea de probe ori legea aplicabilă obligaţiilor contractuale și necontractuale.

În adnotare s-a valorificat nu numai jurisprudența relevantă a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, ci și aceea a instanţelor judecătorești interne din România și din aproape toate state membre ale Uniunii Europene, cercetată riguros și rezumată amănunțit, într-un demers desfășurat pe parcursul mai multor ani și care a implicat traduceri, analize și comparații.

Lucrarea poate reprezenta un instrument de referinţă pentru magistraţi, avocaţi si notari, pentru executorii judecătoreşti, auditorii de justiţie și studenţii de la Facultăţile de Drept, precum și pentru simplul justițiabil, în ultimii ani asaltat din toate părțile, inclusiv de diverse raporturi cu elemente de extraneitate în cadrul Uniunii Europene.

Proiectul a fost susținut de Asociaţia Forumul Judecătorilor din România și sprijinit de numeroși colegi din cadrul birourilor pentru informare şi relaţii publice de la instanţele judecătorești din țară, cărora le mulțumim pentru bunăvoinţa manifestată şi promptitudinea răspunsurilor.

No related posts.

Lasă un comentariu


nine − = 3